WELL-KEPT TRADITION IN THE OLD TOWN OF VIENNA

Viennese Cuisine in the Cellar at Ground Level


The Augustinerkeller is one of the last ancient monastery cellars in Vienna’s historic city center. The splendid ancient vaulting of the cellar has been well preserved throughout the centuries and can still be seen. It was part of the former fortifications and only in 1924 it was changed into a restaurant. Since 1954 the restaurant has been run by family Bitzinger, who is working tirelessly to cultivate and maintain the tradition of Viennese hospitality. Enjoy the Viennese cuisine as well as seasonal specialities together with excellent vines from the restaurants own wine cellars and the refreshing private brand draft beer “Opernbräu”. From Wednesday till Saturday, 6 pm – 11 pm our musician plays traditional Viennese „Heurigenmusik”.

Contact

Opening hours:

Monday - Sunday 11:00 - 00:00

Contact:

+43 1 533 10 26

info@bitzinger.wien

Augustinerstraße 1, 1010 Wien

Contact form

GENIESSEN Sie bei uns klassische WIENER SPEZIALITÄTEN und saisonale Köstlichkeiten mit EXZELLENTEN WEINEN aus eigener Kellerei.

WIENER SCHMANKERL IM KELLER ZU EBENER ERDE

Der kulinarische Bogen im Augustinerkeller spannt sich von Wiener Spezialitäten über exzellente österreichische Weine bis zum Fassbier, abends sorgt Heurigenmusik für fröhliche Stunden. Der Augustinerkeller ist so, wie man sich ein Alt-Wiener Wirtshaus vorstellt: Ein gemütlicher und beliebter Treffpunkt für unsere Gäste, ausgestattet mit dem entsprechenden „Schmäh“.

AMA Gütesiegel

At our meals we rely on the highest quality. Our food comes exclusively from Austria and is subject to a constant quality control.


FROM OUR MENU LIST

STARTERS

  • WIENER HEURIGENPLATTE

    € 12,90

    Viennese mixed starter plate "Heuriger"

  • HAUSSULZ MIT ZWIEBEL UND KÜRBISKERNÖL

    € 7,80

    Pork in aspic with onions and pumpkin seed oil

SOUPS

  • ALT WIENER SUPPENTOPF

    € 6,50

    Viennese mixed soup with noodles, beef and vegetables

SNACK

  • WIENER SACHERWÜRSTL MIT SENF UND KREN

    € 6,80

    Original viennese sausages with horseradish and mustard

MAIN DISHES

  • ORIGINAL WIENER SCHNITZEL VOM KALB MIT KARTOFFELSALAT

    € 21,00

    Original Viennese escalope of veal with potato salad

  • 1/2 HINTERE SURSTELZE VOM SCHWEIN GEGRILLT MIT SAUERKRAUT

    € 17,00

    1/2 grilled knuckle of pork with sauerkraut

  • FIAKERGULASCH VOM RIND MIT SEMMELKNÖDEL

    € 13,00

    Goulash (beef) with bread dumpling served in a pan

SWEET DISHES

  • HAUSGEMACHTER APFELSTRUDEL MIT SCHLAGOBERS

    € 5,00

    Homemade apple strudel with whipped cream

  • HAUSGEMACHTER KAISERSCHMARREN MIT ZWETSCHKENRÖSTER

    € 8,90

    Kaiserschmarren with stewed plums

HERE YOU FIND OUR MENUS FOR DOWNLOAD

VISIT US

WE ARE THERE FOR YOU

Bitzinger Team

ING. JOSEF BITZINGER

FLORIAN JANAUSCHEK

FLORIAN JANAUSCHEK

RENÉ MARKO

RENÉ MARKO

PROUD OF OUR CULINARY DELIGHTS

HOW IT ALL BEGAN

Wundern Sie sich, warum man von einem “Keller” spricht, obwohl man unser Restaurant ebenerdig betritt? Das ist schnell erklärt: Das Straßenniveau hat sich im Laufe der Jahrhunderte grundlegend verändert und ist so weit gesunken, dass unser Keller sogar einen ersten Stock mit wunderbarem Gewölbe bekommen hat. Der kulinarische Bogen im Augustinerkeller spannt sich von klassischen Wiener Spezialitäten und saisonalen Köstlichkeiten bis hin zu exzellenten Weinen und erfrischendem Opernbräu vom Fass. Unser Heurigenmusiker, der in den Abendstunden aufspielt, sorgt für ein authentisches Erleben unseres traditionsreichen Lokals im Herzen von Wien.